Az OD Partner szakmai műhelyében képzési és fejlesztési programokkal, valamint kutatásokkal támogatjuk a vezetőket és HR szakembereket.
 
Munkánk célja a tartósan és kiegyensúlyozottan magas teljesítményt nyújtó vezetői működést, szervezeti kultúrát és az ezeket támogató HR rendszereket és folyamatokat megteremtő változások támogatása ügyfeleinknél.

Partnerek vagyunk a kritikus helyzetértékelés kialakításától és az energiákat mobilizáló jövőkép megfogalmazásától indulva a visszacsatolásokkal támogatott változási folyamat minden szakaszában.
     

HR Business Partner fejlesztő program
2015 őszén újra indul a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézete és a hazai szervezetfejlesztsi piac meghatározó szereplői, a Flow csoport és az OD Partner stratégiai szövetségben megvalósuló HR Business Partner fejlesztő program. 
Jelentkezési határidő: 2015 június vége!
Új vezetőképző programunk: MÉLYRŐL.JÖVŐ.VEZETÉS.
Ki vagyok én vezetőként?
Milyen személyes tabuim akadályozzák, hogy kapcsolatba kerüljek belső erőforrásaimmal?
Mit engedek el és minek az erősödését támogatom, hogy létrehozhassam azt a jövőt, amiben élni akarok?

A Gestalt Coaching Centerrel közösen kifejlesztett 3 napos új programunkon ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ.

Kedvezményes jelentkezés: 2015. május 10.
 
Változásmenedzsment
Szervezetfejlesztési munkánk fókuszában a tervezési-célkitűzési, működésfejlesztési és változási folyamatok támogatása áll, elsősorban a szervezetek „emberi oldalára” fókuszálva. Egyidejűleg törekszünk az üzleti eredményesség javítására és a munkatársak számára hosszú távon is vonzó és motiváló szervezeti kultúra és működés erősítésére: 
Appreciative Inquiry
Az Appreciative Inquiry (AI) középpontjában (a név két szavából  következően) két dolog áll:
  •  Erősségekre építés  - abból indulunk ki, ami erősségként már most is megvan a szervezetben.
  •  Inquiry – a folyamat első lépése egy olyan interjúsorozat amelyet a a szervezet munkatársai és vezetői készítenek.