Az OD Partner szakmai műhelyében képzési és fejlesztési programokkal, valamint kutatásokkal támogatjuk a vezetőket és HR szakembereket.

Munkánk célja a tartósan és kiegyensúlyozottan magas teljesítményt nyújtó vezetői működést, szervezeti kultúrát és az ezeket támogató HR rendszereket és folyamatokat megteremtő változások támogatása ügyfeleinknél.

Partnerek vagyunk a kritikus helyzetértékelés kialakításától és az energiákat mobilizáló jövőkép megfogalmazásától indulva a visszacsatolásokkal támogatott változási folyamat minden szakaszában.

Utolsó frissítés dátuma: 2016. 01. 04. 16:54
Hogyan tehetjük a sokszor ijesztő bizonytalanságot megújulást hozó lehetőséggé?
2015 elején az UK-ban az év menedzsment könyve díjat Steven D’ Souza és Diana Renner Not Knowing című könyve kapta. A könyv nem a tudatlanság dicsérete – a szerzők éppen arra  keresik a választ, hogy a nem tudás  önmagunknak való megengedésével hogyan juthatunk el megújulást hozó belátásokhoz, és a sokszor kiszámíthatatlanul változó környezetben való sikeres működést lehetővé tévő felismerésekhez és megértésekhez.
Meghívásunkra és szervezésünkben Steven D’Souza 2016. március 3-án egy workshopot tart a könyv témaköréhez kapcsolódóan. Az egész napos interaktív program résztvevői inspiráló felvetésekre, sok sajátélményre, improvizációs színészek által vezetett játékos feladatokra és nemzetközi résztvevői körre számíthatnak! 
További részletek a Not Knowing Lab workshop ismertetőjében és a rendezvény Facebook oldalán.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

360 fokos online visszajelző szoftver
A Panoramic Feedback olyan online 360-fokos visszajelző szoftver, amely egyszerűen kezelhető és minden fontos beállítás mentén testreszabható. Ha rendszeresen vezet 360-fokos visszajelző folyamatokat, a Panoramic Adminisztrátori jogosultság nagy segítségére lehet. Mi is ezt használjuk. Részletekért kattintson a ide
HR Business Partner fejlesztő program
2015 őszén újra indul a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézete és a hazai szervezetfejlesztsi piac meghatározó szereplői, a Flow csoport és az OD Partner stratégiai szövetségben megvalósuló HR Business Partner fejlesztő program. 
Jelentkezési határidő: 2015 szeptember eleje!
Appreciative Inquiry
Az Appreciative Inquiry (AI) középpontjában (a név két szavából  következően) két dolog áll:
  •  Erősségekre építés  - abból indulunk ki, ami erősségként már most is megvan a szervezetben.
  •  Inquiry – a folyamat első lépése egy olyan interjúsorozat amelyet a a szervezet munkatársai és vezetői készítenek.